Applicatie ontwikkeling

Of het nu gaat om een heldere rapportagetool, een softwarepakket dat je zelf aan je klanten aanbiedt of een online chatbot die gegevens verzamelt en verwerkt: slimme businessapplicaties helpen je vooruit. De waarde die je gebruikers aan je toepassing hechten is recht evenredig met de juiste functionaliteiten, een goede gebruikservaring en sterke performantie van je applicatie.

Doordachte software voor slimme bedrijven

Om van een gewone applicatie een slimme te maken, heb je een plan nodig. Welke technologie is aangewezen? Hoe bouw ik mijn toepassing op? Wat zijn mijn concrete verwachtingen? Het vinden van de antwoorden op deze vragen is niet evident, Contribute kan je hierin bijstaan.

In een periode van tien jaar hebben we expertise opgebouwd in het creëren van succesvolle businessapplicaties. Startpunt waren de SQL- en PL/SQL-databases, waarna er heel wat Oracle en Java development is bijgekomen, tot slot aangevuld met hedendaags JavaScript-werk. Ondertussen voorzien we onze klanten van een heel scala aan toepassingen, on premise en in de cloud, op elk niveau van de bedrijfsvoering. Waarmee kunnen we jou helpen?

Hoe we te werk gaan

In gesprek met onze klant gaan we op zoek naar de redenen voor zijn vraag en de organisatorisch mogelijkheden. De eerste belangrijke stap is bepalen welke technologie een duurzaam antwoord kan zijn. Drie sleutelfactoren hierin zijn de aanwezigheid en expertise van een lokaal team van ontwikkelaars, de impact van de vraag op de organisatie en de huidige IT-omgeving.

Aan de hand van onze instapservices zetten we ons advies kracht bij, een prototype of kostenoptimalisatie tonen de meerwaarde. Met de inschakeling van de juiste experts dragen we bij tot de correcte inschatting en een kwalitatief eindresultaat, dat we na ontwikkeling in het grotere geheel implementeren. Of we stellen een projectteam samen met alle benodigde profielen en beginnen van scratch.

Waarom Oracle?

Voor de ontwikkeling van onze applicaties kiezen we bewust voor verschillende Oracle technologieën. En daar hebben we goede redenen voor.

Oracle is laagdrempelig, heel wat Oracle technologieën vragen weinig of geen technische achtergrond om tot een functioneel resultaat te bekomen. Voorgebouwde componenten, drag & drop functionaliteit en functionele out-of-the-box configuraties zorgen er niet alleen voor dat iemand van business of marketing zelf aan de slag kan of een beperkt IT-departement onderhoud of updates op zich kan nemen, maar ook dat de instapkost beperkt blijft.

Daarnaast omvatten de producten van Oracle vaak een volledige ontwikkelingsstraat. Dit laat je toe om een toepassing meteen na ontwikkeling te testen, klaar te maken voor productie en uit te rollen waardoor je tijd wint in dit proces. Een achterliggende GIT en ticketingsysteem laten toe om de lifecycle van je toepassing bij te houden.

We merken dat Oracle in vergelijking met andere grote spelers sneller robuustere gebruiksklare toepassingen kan opleveren, integratie met Oracle databases steeds het vlotst gaat met dito technologieën en dat Oracle’s cloudservices scherp zijn geprijsd.

Onze technologieën

De voornaamste technologieën en concepten waarmee we onze oplossingen ontwikkelen stellen we je graag voor. (detailpagina per technologie)

Oracle JET

Oracle of toch niet helemaal?

Java ADF

Monumentale toepassingen in sneltreinvaart

APEX, SQL & PL/SQL

Waar het allemaal begon

Cloudapplicaties

De toekomst is nu

Chatbots

We are the robots, of niet?

Low-code development

Waarde voor de citizen-developer

Oracle and beyond

Al jarenlang groeit onze ervaring in het bouwen van oplossingen met Oracle tools en platformen. Maar onze wereld verruimt ook, en andere oplossingen die onze klanten helpen bij het behalen van hun businessdoelen voegen we graag toe aan onze expertise. Heb je een specifieke vraag die zich buiten het -portfolio van Oracle situeert, aarzel dan niet om ons hierover te contacteren. Ook hierbij helpen we je graag verder.

Wil je graag samenwerken?

Contacteer ons