Jouw cloudjourney

De specifieke pijnpunten in jouw onderneming aanpakken met een cloudoplossing? Gedreven door prestatieverbetering, veiligheid en kostenoptimalisatie ontwerpt en implementeert Contribute cloudoplossingen op maat.

Cloud: Meer dan een kostenbesparing

Waar de cloud enkele jaren geleden vooral voordelen kende op kostenvlak, biedt een hedendaagse cloudtransformatie heel wat meer argumenten om de stap te zetten. Met de juiste technische implementatie speel je in de cloud op een heel ander niveau, zowel op gebied van security, scaling, timemanagement als infrastructuur, bovendien zonder in te boeten op functionaliteit.

Contribute staat haar klanten bij met raad en daad. Zowel volledige projecten als consultancy- of trainingsopdrachten brengen we tot een goed einde.

Hoe gaan we te werk?

Wil je een applicatie overbrengen van je lokale infrastructuur naar de cloud, heb je nood aan een oplossing om variabele workloads de baas te kunnen of geloof je dat de efficiëntie van je organisatie welvaart bij een doordachte cloudaanpak?

Bedrijven hebben steeds meer kennis over de mogelijkheden van cloud waardoor vragen concreter worden. Hoewel de tijd van evangeliseren op z’n einde loopt, geloven we dat onze doorgedreven kennis een waardevolle extra blik betekent om de vraag van je bedrijf ten gronde aan te pakken. Vandaar dat we je op een laagdrempelige manier advies en begeleiding aanbieden en inzicht brengen in de potentiële meerwaarde.

Rekening houdend met de verwachtingen, huidige IT-infrastructuur en toekomstvisie vatten we de drijfveren en achterliggende noden van je onderneming en omzeilen de pitfalls met een ontwerp op maat. Een cloudmigratie is steeds maatwerk en uniek voor elke onderneming.

Voordat we overgaan tot implementatie willen we tonen dat de oplossing past in jouw bedrijf en dat ze doet waarvoor ze wordt ontwikkeld. Met een kleinschalige POC gaan we de juiste functionaliteit na en geven inzicht in de meerwaarde van het concept. In iteratieve cyclussen kunnen we dit prototype optimaliseren tot het klaar is voor productie.

Architectuur services

Elke cloudtransformatie is verschillend. Hoe dan ook moet je er wel voor zorgen dat de transitie die je voor ogen hebt vlot kan verlopen. Essentieel is de juiste infrastructuur en architectuur.

Met een brede blik overwegen we het gehele IT-landschap van jouw bedrijf. Welke services brengen we naar de cloud, wat blijft lokaal draaien en wat zijn daarvan de implicaties. Met inzicht en kennis van zaken adviseren we een doordachte opzet die de meerwaarde van je cloudtransformatie optimaliseert, zowel in de cloud, on premise als hybride.

Transformatietypes

Afhankelijk van de doelen die je onderneming stelt zal de transformatie naar de cloud anders verlopen. Hoewel geen twee trajecten hetzelfde zijn, onderscheiden we drie transformatietypes.

Automatisatie

Wederkerende en opeenvolgende taken zijn het ideale onderwerp van automatisatie. Met een minimale effort zorg je voor maximale return en een behoorlijke efficiëntiewinst.

Managed services

Onze ondersteunende clouddiensten zorgen ervoor dat de cloudtransitie van je onderneming ook in de toekomst aan je verwachtingen blijft voldoen.

Wil je graag samenwerken?

Contacteer ons