Ontdek Oracle Digital Assistant

Een uitstekend platform om standaard vragen te beantwoorden

Het type chatbots waar we de meest logische use cases bij zien zijn de chatbots voor intern gebruik, vaak ter ondersteuning/versterking van een helpdesk zoals IT of HR.

Externe bots zijn vaak iets ingewikkelder omdat de hidden cost van het personeel hiervoor moeilijk te berekenen is. Daarnaast hebben externe gebruikers vaak andere verwachtingen van wat de bot allemaal kan.

Oracle Digital Assistant is een uitstekend platform om standaard vragen te beantwoorden. Het is makkelijk opgezet als het over FAQ gaat, waar geen integratie voor nodig is. Bovendien is het een sterke oplossing dat met interne systemen spreekt.

Onze aanpak

Fase 0 : Context bepaling

Fase 1 : Workshop

 • Conversational Flows
 • Scenario’s / doelgroep
 • Tone of Voice
 • Etc.

Fase 2 : Implementatie

 • Opzetten van het platform
 • Opladen van de FAQ
 • Bouwen van de applicatie rond de chatbot
 • Integratie met andere systemen
 • Etc.

Fase 3 : Training bot en roll-out

Oracle Digital Assistant

Budget

 • Licenties Oracle Digital Assistant
 • Wat betreft de implementatie van een FAQ oplossing kan je al heel veel realiseren in een aantal dagen
 • Als we ook integratie met andere systemen voorzien, moeten we hier extra tijd voor berekenen. Ook hierin kunnen we uiteraard assisteren.
 • In het platform zit al een AI (self learning module) die we wel moeten trainen

Oracle Digital Assistant is een uitstekend platform om standaard vragen te beantwoorden. Het is makkelijk opgezet als het over FAQ gaat, waar geen integratie voor nodig is. Bovendien is het een sterke oplossing dat met interne systemen spreekt. ”

Filip Huysmans, Managing Partner

Straffe projecten

C&A

Bij C&A werken we aan een bot die ter beschikking komt op de tablets van medewerkers in de winkels. Momenteel hebben ze verschillende systemen om diverse soorten tickets te loggen. Denk aan Human Resources, IT, Admin, Operations, etc. Vaak komen tickets in een fout systeem terecht waardoor bijvoorbeeld een ticket voor een verstopte WC bij het IT team aankomt. Los van het oplossen van tickets verlies je al erg veel tijd aan het doorgeven van de tickets. Onze chatbot herkent makkelijk een type probleem en maakt automatisch een volledig ticket aan door de juiste informatie op te vragen bij de gebruiker.

Game Mania

Bij Game Mania hebben we voor een lancering van een spel een chatbot opgezet die deelnemers door een wedstrijd begeleidde. Deze bot was geïntegreerd in de Facebook community van het spel. Elke week konden deelnemers een vraag beantwoorden waarvan het antwoord te vinden was op verschillende locaties, zoals de Game Mania website of in de winkel.
Dit maakte de gebruikers wegwijs in de verschillende services die Game Mania aanbiedt. Op het einde van de maand maakten de deelnemers kans op het winnen van een X-box one met een versie van het net uitgebrachte spel.

Mazda

Voor het Facebook support team van Mazda bouwden we een bot die hen ondersteunt tijdens de drukte van het tweejaarlijkse autosalon. In deze periode stijgt het aantal aanvragen dat Mazda ontvangt via Facebook gigantisch. Dat gaat vaak om eenvoudige vragen zoals het vergelijken van auto’s of het inplannen van testritten. Geïnteresseerden kunnen door te chatten met de bot auto’s vergelijken, testritten inplannen en tal vragen stellen. Als de bot het antwoord verschuldigd moet blijven, gaat de vraag automatisch naar iemand van het Facebook support team.

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Contacteer ons!

Ben je nieuwsgierig naar wat we nog allemaal kunnen? Ontdek onze expertise!