Mazda

Single-Sign-On implementatie voor de applicaties van Mazda

Mazda Motor Logistics Europe (MLE) is een logistiek distributiecentrum dat vanuit Willebroek onderdelen levert aan 2.300 Europese Mazdaverdelers via 22 nationale verkooporganisaties. Ook voor IT en financiële dienstverlening kunnen de nationale invoerders bij MLE terecht. Voor het bouwen van softwareoplossingen werkt Mazda met Oracle en Java technologie en hecht het ook steeds meer belang aan mobiele applicaties. De Mazda-omgeving sluit dus perfect aan bij drie sterke pijlers binnen Contribute.  Wij vroegen meer uitleg aan Jef Oltenfreiter en Bram Bruneel, respectievelijk Manager IS Development en Java team lead bij MLE.

Huidige stand van zaken

Het is een project met heel wat uitdagingen. We combineren verschillende technologieën in één development track waardoor je teams met verschillende expertise nodig hebt. Er zijn dus meer challenges dan je in een klassiek project verwacht, omwille van het hogere aantal variabelen en omgevingsfactoren. Maar toch verloopt het project over het algemeen zeer goed en we hebben toch al enkele successen geboekt.

Het Siebel e-dealer project is hier een voorbeeld van en met Oracle Business Intelligence zitten we in de UAT-fase. Hier hebben we de SSO effectief gekoppeld en streven we ernaar om binnen afzienbare tijd in productie te gaan. Op latere datum volgen dan e-Business Suite (EBS) en Oracle Transportation Manager (OTM).

Oracle als strategische keuze

Mazda Corporation heeft een Unlimited License Agreement (ULA) met Oracle. De corporate strategy bepaalt dat we voor nieuwe implementaties gestructureerde totaaloplossingen moeten voorzien.  Met andere woorden, als er een pakket bestaat dat aan onze business behoeften voldoet, zullen we een implementatie doen van dat pakket. Als er dan nog specifieke automotive processen zijn die niet worden ondersteund, ontwikkelen we die ondersteuning zelf. Vanuit Mazda Corporation is er besloten om te werken met geüniformeerde Oracle systemen waarbij de Oracle pakketten een sterke meerwaarde hebben voor grote ondernemingen. Deze wereldwijde strategie sijpelt door naar de regio’s.

Net zoals er vanuit het corporate niveau is beslist om met Oracle te werken en deze beslissing nu ook regionaal is doorgevoerd, kan het ook in de omgekeerde richting werken. Zo hebben we bij MLE recent Oracle Exalogic en Exadata aangekocht. Hierin willen we zoveel mogelijk van onze data onderbrengen. In een eerste fase zullen we onze volledige Oracle stack er in onderbrengen om vervolgens ook onze legacy applicaties toe te voegen. Op dit moment zijn we nog uniek bij Mazda Motor Logistics Europe (MLE), maar als we hierin succesvol zijn, is de kans groot dat andere regio’s zoals Amerika of Azië deze manier van werken in de toekomst overnemen. De verschillende regio’s zitten namelijk regelmatig samen voor overleg en het delen van kennis.

“Contribute heeft er alles aan gedaan om onze behoeften te begrijpen om vervolgens telkens proactief op in te spelen.”

Partnership in wederzijds vertrouwen

Mazda wil werken met sterke betrouwbare partners. We werken nu al twee jaar samen met Contribute.  Het partnerschap dat we hebben uitgebouwd is erg productief. Contribute denkt met ons mee, betrekt ons via workshops, seminaries en events en voorziet steeds in de behoeften van onze business. Daarbij zijn ze proacief in hun presales en tonen ze steeds weer echte toewijding. Ze doen er alles aan om onze behoeften te begrijpen en er vervolgens echt op in te spelen. Dit heeft een enorme toegevoegde waarde.

Naast Oracle hebben we bijvoorbeeld ook onze java-applicaties met Contribute een sterke band kunnen uitbouwen. Hier schakelen we consultants in op onze belangrijke operationele applicaties voor specifieke business departementen. Het gaat hier om echte ontwikkelaars die destijds het tweede ontwikkelingsdepartement vanuit Leverkusen naar hier hebben verhuisd en zo het IT-departement te centraliseren.

Mazda denkt op lange termijn en Contribute heeft herhaaldelijk bewezen deze visie mee te ondersteunen. Dat is voor ons heel belangrijk. Er staan bij Mazda nog heel wat uitdagende projecten op stapel. Met Contribute als partner gaan we deze uitdagingen met alle vertrouwen aan.

Samen met Mazda werkt Contribute aan het Single Sign On (SSO) programma met als voornaamste uitdaging de integratie van diverse Oracle producten in het bestaande SSO-systeem. Hiervoor bouwde Contribute een identity access management tussenlaag met gebruik van Oracle Virtual Directory en Oracle Access Manager (OAM). Alle toepassingen zijn via één enkel inlogscherm bereikbaar en achterliggend is er een uniform platform gecreëerd waar toekomstige applicaties applicaties en externe producten via SSO aan kunnen worden gekoppeld.