Kostenoptimalisatie

Met een kostenoptimalisatie brengen we je huidige IT-kosten in kaart en gaan op zoek naar een manier om die te doen dalen, zonder dat je bedrijf inboet op kwaliteit en functionaliteit. Of het nu om een cloudtransitie, integratieproject of businessapplicatie gaat, kost is een factor die vaak meespeelt.

Is Oracle niet altijd duurder?

Het is zo, Oracle staat niet gekend om haar scherpe prijzen, maar dit is een imago dat ze meenemen uit het verleden, veel hardware en licentiemodellen droegen bij tot dit beeld. Deze factoren spelen nu minder, de opkomst van cloudservices waarbij je slechts je gebruik betaalt of ontwikkelingsoplossingen met een zeer korte time to market spelen hier een belangrijke rol in.

Zeker op het gebied van de cloud merken we dat Oracle er een zeer doordachte prijsstrategie op na houdt. Waar alle spelers een pay-as-u-use prijsbeleid hanteren, bekijkt Oracle haar diensten als een pakket en kiest het ervoor om per dienst te factureren. Als er meerdere resources aangesproken worden om deze dienst uit te voeren, is dat zonder meerkosten. Andere spelers factureren elke resource.

Meer dan Oracle

Daarnaast bieden we ook heel wat oplossingen van andere spelers aan. Wat cloud, integratie en architectuur betreft, werken we vendor en platformonafhankelijk en is Oracle maar één van de spelers die we in overweging nemen in de kostenoptimalisatie.

Omdat we het aanbod van verschillende spelers overwegen kan deze kostenoptimalisatie een nieuw licht schijnen op het IT-landschap van je bedrijf of het project dat je voor ogen hebt. We geloven dat het de moeite loont om je huidige situatie financieel te challengen en inzicht te verwerven in de functionele mogelijkheden in vergelijking met een budget.

Het kostenplaatje van jouw bedrijf in kaart gebracht?

Neem contact op