Lees het verhaal van Billie

Billie Peeters is intussen al een tijdje aan de slag als Oracle consultant voor Contribute. Maar lang voordat ze van de schoolbanken af was, hadden we al een boontje voor haar. Billie zou stage lopen bij ons, maar het contact verliep zo goed dat we haar uitnodigde op een hackathon, nog voor ze aan die stage begon. We blikken graag terug op een succesvol traject.

Billie kwam via LinkedIn bij Contribute terecht. Als student Interactive Multimedia Design (IMD) bij Thomas More Mechelen was ze op zoek naar een stageplaats. De klik was er meteen.

“Het stageaanbod van Contribute zag er echt interessant uit. Ik kon kiezen tussen heel wat opdrachten én technologieën. Uiteindelijk koos ik een stage waarin ik onderzoek kon doen naar de Content & Experience Cloud van Oracle.”

– Billie

Naar aanleiding van de goede contacten in verband met haar stage nodigden we Billie uit om deel te nemen aan een hackathon voor Stad Mechelen. Het was het ideale moment om voor de start van haar stage al kennis te maken met het bedrijf en enkele van onze mensen.

“Ik vond de hackathon heel leerrijk. Iedereen was vriendelijk en open. Ondanks dat ik student was, maakte ik echt deel uit van de groep. Ik deed actief mee en mijn input werd goed ontvangen en gewaardeerd. Tijdens mijn stage was dit niet anders. De begeleiding en de sfeer zaten echt goed.” – Billie

Daar dachten Pascal en Filip, managing partners van Contribute, hetzelfde over. Nog voor Billie haar stage beëindigde, deden ze reeds een professioneel voorstel. Lang moest Billie daar niet over nadenken. Tijdens de zomer van 2017 startte ze als Oracle consultant bij Contribute.

“Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Momenteel werk ik met de Oracle technologie – zowel front-end als back-end. Mijn doel is een all-rounder worden en dat kan bij Contribute NV. Voor mijn eerste project kreeg ik al opleiding over JAVA en PL/SQL. Bovendien kan ik steeds terecht bij mijn collega’s als ik ergens vast zit. Contribute is ook gespecialiseerd in integratie, wie weet sla ik binnenkort dat pad wel in!” – Billie

Van leergierigheid geen gebrek, bovendien staat het consultancyleventje Billie wel aan.

“Dankzij consultancy heb je veel variatie in je job en leer je razendsnel bij. Je komt met verschillende projecten, technologieën en mensen in contact. Dankzij het principe van glijdende uren kan ik – zelfs bij mijn klant – mijn uren zelf managen. Ik ben een echte ochtendmens en start graag om acht uur ‘s morgens. Als ik een dag van thuis wil werken, kan dat ook.” – Billie