Lees het verhaal van Lukas

Lukas draagt als student bij aan de digitale transformatie van onze klanten.

De waarde van stagiairs en jobstudenten is moeilijk te overschatten, zeker in een snel evoluerende sector als de onze. Ze brengen vaak een frisse kijk op bestaande problemen, zijn misschien net iets sneller weg met die nieuwe technologie en zijn een bron van enthousiasme.

Lukas Raymaekers, Student Computer Software Engineering op Erasmus Hogeschool is hier een lichtend voorbeeld van. Na een productieve stage bleef hij ook als jobstudent met ons verbonden.

In deze periode ging hij voor verschillende van onze klanten met chatbottechnologie aan de slag. Ook als de chatbot bij klanten werd gepitcht was Lukas aanwezig.

 

“Tijdens mijn stage heb ik aan een chatbot voor een autoconstructeur gewerkt. Een groot deel van hun communicatie zal in de toekomst met deze toepassing automatisch verlopen, waardoor meer tijd overblijft om complexe vragen te behandelen.

Omdat het platform waarin ik de chatbot heb gebouwd gloednieuw is, was het gebrek aan goede documentatie de grootste uitdaging. Veel oplossingen, die anders vanzelfsprekend zouden zijn, kwamen er pas na heel wat trial-and-error.” – Lukas

In de daaropvolgende studentenjob trekt Lukas de chatbotlijn door en bouwt een chatbot voor een retailer in de modesector en geven we samen een college op de hogeschool. Verder begeleidt hij met zijn opgebouwde kennis andere jobstudenten en enkele van onze eigen medewerkers die chatbots onderzoeken.

“Deze chatbot laat werknemers in verschillende winkels toe om informatie in te winnen over verschillende werk-gerelateerde zaken: afwezigheden, hun werkoutfit, kortingen, … Daarbovenop kunnen ze ziektebriefjes en andere documenten opladen en de contactgegevens van winkels en contactpersonen opvragen.” -Lukas


Bij Contribute hechten we veel waarde aan het werk van onze studenten. We wensen Lukas veel succes in zijn verdere opleiding en hopen onze samenwerking verder te zetten. We houden zeker contact.

“Nu ik mijn bacheloropleiding bijna heb afgerond, kan ik stilletjes aan de toekomst beginnen denken. Ik ben van plan nog verder te studeren en een master te halen. Maar ik ben zeker benieuwd naar wat de samenwerking met Contribute nog brengt in de toekomst” – Lukas

Ben je net als Lukas leerling in een IT-richting en spreekt een stage of studentenjob bij Contibute wel aan?

  • Een relevante werkervaring
  • Omringd door experten
  • Onderzoek nieuwe technologieën
  • Innovatieve prototypes en echte businesscases