Lees het verhaal van Yvette

Gemotiveerde mensen leveren beter werk, Yvette Luijks kunnen we zeker thuisbrengen onder dat mom. Hoewel haar achtergrond geen perfecte match was, wist ze wat ze wou, kon ons overtuigen en werkt ondertussen voor Contribute. Daar hebben we geen spijt van.

 

Wat was de reden om op zoek te gaan naar een nieuwe job?

Yvette: “Voor mijn overstap werkte ik in Nederland. Om die functie op lange termijn te blijven uitoefenen was de afstand te groot. Wel heb ik er geleerd dat ik in dezelfde professionele richting wilde verdergaan. Bij Contribute ben ik nu als Oracle consultant bezig met applicaties, ik beheer ze bij klanten of creëer nieuwe toepassingen als de vraag zich aandient.”

Waarom heb je voor Contribute gekozen?

Yvette: “Voor mij was het belangrijk dat de afstand tussen mijn werk en woonplaats kleiner werd. Via google kwam ik uiteindelijk terecht op de vacature bij Contribute waarop ik solliciteerde. Hoewel ik niet het aangewezen diploma heb, kreeg ik hier de mogelijkheid om mezelf om te scholen. Dat gaf de doorslag.”

Hoe is je start bij Contribute verlopen?

Yvette: “De eerste twee weken heb ik diverse cursussen gevolgd, daarna kreeg ik de opdracht om een applicatie te bouwen voor intern gebruik. Ondertussen werk ik verder aan die applicatie en is mijn eerste externe opdracht ook gestart.”

 

Hoe zie je de toekomst in je nieuwe job?

Yvette: “Ik hoop dat ik veel ervaring kan opdoen met Oracle APEX en af en toe een nieuwe applicatie mag bouwen. Op de lange termijn groei ik graag uit tot een APEX-expert. APEX gebruikt ook HTML en Javascript, dat is iets wat ik wil bijleren als ik wat meer ervaring heb opgedaan.”

We zijn in de wolken met de vlotte omscholing en ambities van Yvette. Waar we de aanwerving omwille van een afwijkende ervaring links konden laten liggen, kozen we toch voor het enthousiasme en engagement van Yvette. Met de juiste motivatie en de wil om te leren kom je al een heel eind.